Zeer grote brand bij autobedrijf Jonkers in Valkenswaard

Foto: Dave Hendriks

Valkenswaard – Bij Autobedrijf Jonkers aan de Luikerweg in Valkenswaard heeft vrijdagavond een zeer grote brand gewoed. Een gedeelte van het gebouw is volledig in de as gelegd.

De brand brak rond 18.15 uur uit en werd al snel opgeschaald tot grote brand. De vlammen sloegen inmiddels al uit het dak van de werkplaats. Even later werd er opgeschaald naar een zeer grote brand.

Ondanks de massale inzet van brandweerkorpsen uit de hele regio, is de schade aan het familiebedrijf enorm. In de werkplaats die volledig verloren is gegaan, stonden ongeveer dertig auto’s. Toegesneld personeel heeft nog enkele auto’s uit de showroom naar buiten kunnen rijden. De brandweer heeft een gedeelte van het gebouw grotendeels kunnen redden. Het gaat om het gedeelte waar zich de showroom, kantoren en appartementen bevinden. Hiervoor is een scheidingslijn aangehouden om te bepalen welk deel als verloren werd beschouwd en in welk deel brandweerlieden uitbreiding nog konden voorkomen.

Bij de brand kwamen grote zwarte rookpluimen vrij die tot in de wijde omgeving goed zichtbaar waren. Wegens de rook, die tijdens het blussen richting woningen trok, is er om 20.30 uur een NL-Alert verzonden waarin omwonenden werden gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden. Volgens een woordvoerder is er geen sprake van gevaarlijke stoffen zoals asbest.

Kort na het uitbreken van de brand waren er grote zwarte rookwolken kilometers ver te zien. Eén persoon is tijdens de brand naar het ziekenhuis gebracht wegens rookinhalatie.

De brand trok enorm veel aandacht van omwonenden. De politie heeft hierop een gebied rondom het autobedrijf met linten afgezet zodat brandweerlieden hun werk veilig konden uitvoeren.

Autobedrijf Jonkers is volgens een woordvoerder een erg bekend familiebedrijf in Valkenswaard. In 2019 zou de autogarage al 100 jaar bestaan.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com