Vijf doden en meerdere zwaargewonden bij ongeval in Helmond

Foto: Dave Hendriks

Helmond – Een ernstig ongeval op de N270 bij Helmond heeft maandagmiddag heeft leven van vijf personen geëist, vier andere betrokkenen raakten zwaargewond. Bij het ongeval waren een bestelbus en een vrachtwagen betrokken. Volgens ooggetuigen kwam het busje rond 16.30 uur op de verkeerde weghelft terecht en botste het frontaal op de tegemoetkomende vrachtwagen.

Meerdere hulpdiensten, waaronder twee traumahelikopters, kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De vrachtwagenchauffeur zat bekneld in zijn voertuig, maar is door brandweerlieden uit zijn beknelde positie bevrijd. De politie kon zelf nog niks kwijt over de exacte toedracht van het ongeval. Een team van de verkeersongevallenanalyse is ter plaatse om een onderzoek te starten.

De vijf overleden personen waren vier mannen en één vrouw die werkten voor Horizon Group, zo bevestigt een manager van dit bureau aan Eindhovens Dagblad. Vier zwaargewonden, waaronder de vrachtwagenchauffeur van Adriaansen B.V. uit Mierlo, zijn met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. De linkerrijstrook van de A58 werd tijdelijk afgesloten voor het spoedtransport.

De Helmondsingel (N270) was door het ongeval urenlang afgesloten in beide richtingen. De weg werd pas rond 21.45 uur weer vrijgegeven.

 

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com