Vier medewerkers ziek geworden na een onbekende geur bij bedrijf Chapeau in Tilburg

TILBURG –¬†Vier medewerkers van cateringbedrijf Chapeau in de Aresstraat in Tilburg zijn vrijdagochtend misselijk geworden door ‘een vreemde geur’. De lucht komt vermoedelijk uit een garagebedrijf dat ook in het bedrijfsverzamelgebouw zit. Dat meldt de politie.De slachtoffers, onder wie de eigenaresse van Chapeau, werden rond kwart over tien niet lekker. Ze hadden last van duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn. Alle medewerkers gingen daarop naar buiten.¬†Drie ambulances, de brandweer en de politie kwamen te hulp. Ook de traumahelikopter is geland.

Aanspreekbaar
De slachtoffers waren nog aanspreekbaar. Twee van hen zijn met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
De echtgenoot van de eigenaresse vertelde dat de ‘vreemde geur’ al enkele dagen in het pand hangt. Metingen van de brandweer in het gebouw van Chapeau heeft geen duidelijke oorzaak opgeleverd. De politie heeft de omgeving rond het bedrijf afgezet.

Geen drugslaboratorium 
Het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werd opgeroepen om een naastgelegen pand te onderzoeken. Gedacht werd dat de geur afkomstig zou zijn van drugslaboratorium.Volgens een woordvoerder van de politie is er geen lab gevonden. Mogelijk komt de geur van chemische stoffen die in het garagebedrijf liggen opgeslagen. Rond de klok van twee uur waren alle hulpdiensten vertrokken

 

Tekst: Omroep Brabant

Foto’s: Diederik Cools

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com