Opnieuw stapel autobanden in brand gestoken langs de A58 bij Moergestel

Fotograaf: Rick Denissen

MOERGESTEL – Langs de A58 bij Moergestel en Oirschot zijn donderdagavond tractorbanden, pallets en strobalen in brand gestoken. Door de zwarte rook die daarbij ontstond, gold een snelheidsbeperking op de snelweg.

De branden begonnen bij Oirschot rond 21.10 uur en bij Moergestel rond 21.30 uur, op een parallelweg van de A58. In Oirschot gebeurde dat aan de Kattenberg, waar een tractorband met hooi in brand was gestoken. Door de rook moest daar één rijstrook richting Eindhoven worden afgesloten, tot de brandweer het vuur had geblust. Rond 21.50 werd langs de A58 bij Oirschot nog een brand gesticht. Over de mogelijke dader(s) is niks bekend. De politie Oost-Brabant roept bestuurders op verdachte situaties te melden.

Langs een andere snelweg, de A2 bij Liempde, ging het ook mis. Rond 22.10 uur brandden daar meerdere tractorbanden op de Bestseweg. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat er rook over de snelweg trok. Woensdagavond waren er ook al branden langs dezelfde snelwegen tijdens de boerenprotesten. Of boeren dat vuur hadden aangestoken, is niet bekend.

Tekst: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/weer-brandjes-langs-de-a58-bij-moergestel-en-oirschot-snelheidsbeperking-op-de-weg-door-zwarte-rook~a80112eb/

Foto’s: Rick Denissen

Video van de brand:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com