Open dag Brandweer Kaatsheuvel

Open dag Brandweer Kaatsheuvel

 

Zaterdag 9 september hield de brandweer van Kaatsheuvel een open dag, op haar eigen brandweerkazerne. Ook de brandweer uit Loon op Zand was met verschillende voertuigen aanwezig op de open dag. Tijdens deze dag waren allerlei voertuigen te bewonderen van de verschillende korpsen. Zo konden kinderen de 2 tankautospuiten van binnen en buiten zien, evenals de 2 personeel-materiaal wagens. Ook de sirenes werden nog al eens aangezet tijdens de open dag, vaak wel door de enthousiasten kinderen.

Ook hield de brandweer verschillende demonstraties. Zo was er een demonstratie van het open knippen van een auto, of het laten afgaan van een Airbag in een auto. Als je zelf de brandweerman uit wilde hangen was dat ook mogelijk, zo kon je namelijk zelf een brand blussen met een brandblusser. Met behulp van een ervaren brandweerman natuurlijk.

De jeugdbrandweer van Dongen was ook aanwezig op de open dag, zij verzorgen een spel voor de kinderen. Wie het beste kon spuiten met de brandweerslang won het spel. Tot slot was EHBO vereniging Damiaan aanwezig, hier kon je terecht voor informatie over de verenging en het oefen van een reanimatie op een pop. Ook kon je er een echte wond op je arm laten zetten.

Tekst en foto’s: Rick Denissen

 

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com