Ongeval met touringcar met tientallen kinderen en vier auto’s op de A58 bij Oirschot

Foto: Rick Denissen

OIRSCHOT – Op de A58 ter hoogte van Oirschot is woensdagmiddag rond 16:45 uur een ernstig ongeval gebeurd met een touringcar met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud, 15 begeleiders en de chauffeur. De touringcar kwam in botsing met vier personenwagens.

Bij het ongeval raakte één persoon bekneld te zitten in een van de personenwagens, de brandweer heeft het slachtoffer na een half uur uit zijn voertuig kunnen bevrijden. Vanwege de ernst van het ongeval is ook een traumahelikopter te plaatse gekomen, deze is geland op de snelweg. Door het ongeval is de snelweg tussen Tilburg en Eindhoven urenlang afgesloten geweest voor het verkeer. Door het tijdstip van het ongeval vormden er al snel lange files van en naar Oirschot. De ANWB heeft omleidingsroutes ingesteld.

De verwondingen van de inzittende van de touringcar bleken mee te vallen, de kinderen kwamen net terug van een dagje Efteling en waren op de terugweg naar België. Een hulpvaardige boer uit de buurt bood zijn hulp aan om de kinderen en begeleiders op te vangen op zijn boerderij. Hier hebben ze vervolgens gewacht op een vervangende bus die ze naar alsnog België zouden brengen. De kinderen hoorde bij een groep van de speelpleinwerking, wat ter vergelijken is met de kindervakantieweek.

Het gaat volgens de politie om een kettingbotsing met vier andere personenwagens, waarbij de touringcar het achterste voertuig was. Militairen die met een pantervoertuig achter de bus reden hebben na het ongeval direct eerst hulp verleend, ook hebben ze hun voertuig dwars op de weg gezet om een veilig situatie te creëren.

Hoe ernstig de verwondingen van het beknelde slachtoffer zijn is op dit moment nog niet bekend. De gewonde van de andere personenwagens zijn ter plaatse behandeld aan hun verwondingen. De politie bekeurde meerdere automobilisten die in de kijkersfile zaten te filmen achter het stuur. De snelweg was tot ongeveer 21.00 uur afgesloten voor het verkeer, de politie heeft eerst onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Na 21.00 uur ging alleen de vluchtstrook open. Later op de avond is de gehele snelweg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Video’s van het ernstige ongeval:


 

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com