Middelbrand in landbouwschuur aan de Spreeuwenburgerweg in Oisterwijk

Fotograaf: Rick Denissen

OISTERWIJK – De brandweer is woensdagavond uitgerukt voor een uitslaande schuurbrand aan de Spreeuwenburgerweg in Oisterwijk nabij de N65. De schuur diende als opslagplaats voor landbouwvoertuigen en is volledig afgebrand. Er zijn geen mensen of dieren gewond geraakt

De melding van de brand kwam binnen rond 19.00 uur, waarna een behoorlijk brandweerkorps uitrukte naar het buitengebied van Oisterwijk. Twee tankautospuiten, één schuimblusvoertuig, één hoogwerker en twee voertuigen die dienen voor extra watertransport, om precies te zijn.

Het gaat om een schuur van circa 150 vierkante meter. Naast de schuur zijn ook verschillende kantoorspullen en twee landbouwvoertuigen -een tractor en een truck- afgebrand. De naar schatting dubbel zo grote schuur naast het wrak en het vlakbij gelegen huis, zijn in tact gebleven.

Een woordvoerster van de plaatselijke Veiligheidsregio liet eerder op de avond weten dat de brand ‘goed uitslaand’ was en dat er kans was op overslag naar een naastgelegen woning. Dat is door opschaling voorkomen. Het vrijgekomen asbest is veilig gesteld en wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

Over de toedracht van de brand, is nog niets bekend.

Bron: www.bd.nl

Video van de brand:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com