Meerdere zwaargewonde na ongevallen met vrachtwagens op de A58 bij Moergestel en Oirschot

Fotograaf: Dave Hendriks

MOERGESTEL/OIRSCHOT –  Op de A58 bij Moergestel en Oirschot zijn aanrijdingen geweest met vrachtwagens. De weg is tot middernacht in beide richtingen afgesloten tussen Oirschot en Tilburg. De weg ligt bezaaid met brokstukken van de vrachtwagens.

Rond 17:15 vond een zwaar ongeval met een vrachtwagen plaats op de A58 ter hoogte van Moergestel. De hulpdiensten zijn groots uitgerukt om hulp te verlenen bij het ongeval. Meerdere ambulances, politie, brandweer en zelf een traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen om hulp te verlenen.

Een vrachtwegenchauffeur zat na het ongeval bekend in zijn cabine. De brandweer had de nodige moeite om de chauffeur uit zijn benarde positie te bevrijden. Na ongeveer één uur kon het slachtoffer worden bevrijd. Hierna is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het gespecialiseerde Elizabeth Ziekenhuis in Tilburg, de arts van de traumahelikoper heeft het ambulancepersoneel onderweg naar het ziekenhuis ondersteund.

Kort na het ongeval is de gehele A58 richting Oirschot afgesloten voor het verkeer. Het verkeer dat in de file stond is door de politie teruggestuurd naar de afrit bij Moergestel. Wat de ernst van de verwondingen van het slachtoffer zijn en hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is op dit moment nog onbekend.

Tijdens de afhandeling van het ongeval bij Moergestel vond op de A58 bij Oirschot eveneens een ongeval met meerdere vrachtwagens plaats. Ook bij dit ongeval raakte een persoon bekneld. Bij het ongeval raakte meerdere personen gewond, waaronder twee zwaargewonde. Zij zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. Na dit ongeval is ook de A58 richting Tilburg afgesloten geweest voor het verkeer.

Tot 23:00 in de avond zijn beide kanten van de snelweg afgesloten geweest voor het verkeer. Rijkswaterstaat stelde omleidingen in via de N65 richting Den Bosch en de A2 bij Eindhoven. Rond middernacht kwam het verkeer weer langzaam op gang.

Foto’s: Dave Hendriks

Tekst: Rick Denissen

Video: Meerdere ambulances met spoed onderweg naar het ongeval

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com