Hennepkwekerijen geruimd tijdens provinciale hennepactiedagen.

In diverse steden/dorpen zijn de afgelopen dagen hennepkwekerijen geruimd door de TaskForce Aanpak georganiseerde criminaliteit. Tijdens deze dagen zijn 22 kwekerijen geruimd door de korpsen Oost-Brabant, West Brabant en Zeeland. Hierbij zijn 10 verdachten gehoord en 9 aanhoudingen verricht.

De grootste vangst was in Aarle-Rixtel waar een kwekerij van ruim 1100 plantjes werd opgeruimd. Hierbij heeft het hennepteam beslag gelegd op 3 auto’s en 2 motoren. Dinsdag stuitte het hennepteam in Best ook al op een kwekerij met ruim 600 plantjes.

In totaal zijn tijdens de provinciale hennepactiedagen 22 kwekerijen ontmanteld in Aarle-Rixtel, Best, Bergen op Zoom, Breda, Eindhoven, Halsteren, Helmond, Oss, Roosendaal, Tilburg, Ulvenhout en Veghel. Daarnaast troffen de hennepteams op 3 locaties een kweekruimte zonder planten aan. In totaal zijn ruim 6.750 planten vernietigd en is er beslag gelegd op zes auto’s, waaronder een Mercedes en een Porsche, 2 motoren en 3 televisies. Tot slot zal de netbeheerder aangifte doen van stroomdiefstal en de geleden schade factureren, omdat bij nagenoeg iedere locatie diefstal van stroom is geconstateerd. Hieronder staan foto’s van de ruiming van een hennepkwekerij aan de Lage Witsiebaan te Tilburg.

Foto’s: Diederik Cools

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com