Grote uitslaande brand in boerenschuur Chaam

CHAAM – Een loods van een varkensbedrijf aan de Schuttershoefweg in Chaam is donderdagavond volledig uitgebrand. Volgens de brandweer stonden er carnavalswagens in het pand.

Het vuur werd omstreeks 23.00 uur ontdekt door een omwonende. De meldkamer had de brand snel opgeschaald naar code ‘grote brand’  vanwege de aanwezigheid van een schuur vol met varkens op 5 meter afstand van de in lichterlaaie staande schuur.

 

Schuur met varkens
In de directe nabijheid van de schuur met carnavalswagens stond een varkensstal. “We hebben alles op alles gezet om de schuur met varkens te redden”, zegt een woordvoerster van de brandweer. De inzet van de brandweer was voornamelijk gericht op het behouden van die stal, alle stralen werden op de varkensstal gericht.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen en geen varkens overleden. Toen de brandweer arriveerde was de brand al volledig uitslaand, vanwege het feit dat de brand hevig brandde is besloten de schuur gecontroleerd uit te laten branden

 

Stroomuitval in huizen in omgeving
Ten tijden van de brand zaten buurtbewoners tijdelijk zonder stroom,een brandweerwoordvoerster kan niet bevestigen dat dat te maken heeft met de brand.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. “Het gebouw is verloren gegaan. Het is hierdoor moeilijk om de oorzaak te ontdekken”, zegt de woordvoerster van de brandweer. Het is ook nog onbekend hoeveel carnavalswagens er precies in de loods stonden ten tijde van de brand.

Rond tien voor één ’s nachts werd het sein brand meester gegeven.

Tekst: Dennis Trim

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com