Grote rampen oefening op Eindhoven Airport

Foto: Dave Hendriks

Eindhoven – Een grote rampenoefening op Eindhoven airport en in de omgeving van Eindhoven Airport. Elke 4 jaar gebeurt zo een oefening. Zo ook vandaag.

Het eerste scenario begon zaterdag ochtend al om 8 uur. Op het militaire gedeelte van de vliegbasis zou een aanslag hebben plaats gevonden ij een vertrekhal. Meerdere schutters, flinke schade en vele gewonden troffen de agenten aan bij de eerste melding. Alle patiƫnten werden bij dit scenario over gebracht naar het MMC in Veldhoven welke als traumacentrum in gericht werd voor deze oefening.

Het tweede scenario begon rond de klok van 9:30 uur. Er kwam een melding binnen bij de brandweer van de vliegbasis dat er een vliegtuig neer gestort zou zijn aan de Oirschotsedijk in Eindhoven. De eerste eenheden troffen een flinke chaos aan. Meer dan 100 slachtoffers waren hier te vinden. De brandweer schaalde al snel op om meer voertuigen en personen ter plaatsen te krijgen.

Alle hierbij gevallen slachtoffers werden over gebracht naar het Catherina ziekenhuis voor verdere behandeling. Ook hier bleven de slachtoffers van de crash nog goed in hun rol. De medewerkers hadden hun handen vol aan de grote stroom slachtoffers.

De oefening duurde tot 15.00 uur.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com