Grote politieoefening op Stratumseind Eindhoven

Foto: Dave Hendriks

Eindhoven – Rennende paarden, jeugd die zich tegen de politie keert en blaffende honden. Omstanders keken dinsdag vreemd op toen ze rustig door de stad heen liepen. De politie had een grote oefening uitgezet om te trainen tegen horecageweld waar ze mee te maken kunnen krijgen.

Doorgaans is het gezellig in het Eindhovense uitgaansgebied het Stratumseind. Maar wat gebeurt er als er nood aan de man is en een grote groep jongeren keert zich tegen de politie? Dat werd door een groep agenten getraind. Welke procedures kunnen ze het beste gebruiken, hoe haal je de groep het beste uit elkaar en hoe handel je als er zich een groep tegen je keert?

Een groep jongeren van het Summa college in Eindhoven boden het tegenspel voor de grootscheepse oefening. De Bereden politie, de hondengeleiders en de gewone agenten traden samen op in verschillende casussen. De jeugd gaf flink tegenspel en kregen zo nu en dan ook een flinke tik met de wapenstok te voortduren. Wanneer de paarden of de honden ingezet werden kozen ze snel allemaal eieren voor hun geld en maakte ze zich uit de voeten. Enkele agenten gaven hierbij ook aan dat de honden het beste middel zijn om in te zetten. Niemand gaat het gevecht met de hond aan.

De politie maakte meteen van de gelegenheid gebruik om ook in een kroeg een casus uit te zetten waarbij iedereen uit de kroeg gewerkt moest worden. enkele slimme jeugdige verstopte zich hierop in de kroeg maar de politie had al snel iedereen te pakken. Volgens de politie was het al met al een zeer geslaagde oefening.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com