Groot drugstransport onderschept na dagenlange achtervolging vanuit Italië

Foto: Politie

Roosendaal- De politie heeft een drugstransport met 270 kilo heroïne onderschept. De drugs lag in een vrachtwagen die al dagenlang achtervolgd werd vanuit Italië. Na een inval door een arrestatieteam in een Roosendaalse loods werden twee mannen aangehouden. 

De politie is op het spoor van het drugstransport gezet door een Italiaans rechercheteam. Dit team kreeg eerder informatie dat er op een boot vanuit Iran 270 kilo heroïne verstopt zou zitten in een partij bouwmaterialen. De boot zou aanmeren in de haven van Genova. Het rechercheteam onderzocht de partij en vond inderdaad heroïne. Op enkele kilo’s na werd de heroïne weggehaald. Vanaf dat moment zijn ze de partij gevolgd.

Volgens de vrachtpapieren zou de vrachtwagen, waarin de drugs waren geladen, richting Nederland gaan. De Italiaanse autoriteiten kregen een Europees onderzoeksbevel waarmee ze de landsgrenzen mogen overschrijden voor het onderzoek naar de aflevering van de heroïne.

Achtervolging

De tocht, met Italiaanse rechercheurs van de Squadra Mobile di Genova en SCO di Roma, ging door Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk en België in de richting van Nederland en duurde drie dagen. Voordat ze onze landsgrenzen bereikten namen ze contact op met de Nederlandse autoriteiten. Er werd direct een Nederlands rechercheteam geformeerd en een arrestatieteam opgeroepen. Bij de grens werd de vrachtwagen opgevangen door de politie Zeeland-West Brabant en een arrestatieteam. De vrachtwagen werd heimelijk gevolgd tot aan een loods op een bedrijventerrein in Roosendaal. Nadat de vrachtwagen daar naar binnen was gereden en men was begonnen met het lossen van de lading viel het team binnen.

Aanhouding

Er waren twee personen aanwezig die werden aangehouden, de chauffeur en een 48-jarige man uit Roosendaal. De chauffeur bleek van niets te weten en is kort na zijn verhoor in vrijheid gesteld. De verdachte Roosendaler zit nog vast. De partij heroïne werd gevonden in de lading.

De Italiaanse politie maar ook de Nederlandse politie is blij met deze actie. Gebleken is dat de internationale samenwerking op Europees gebied uitstekend verliep. Dat is ook nodig in de strijd tegen ondermijning en in dit geval specifiek de aanpak van drugshandel.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com