Groep opgesloten in escaperoom bij brand

In Someren is vandaag een ongeval gebeurd met een brandweerwagen. Deze was onderweg naar een reanimatiemelding bij OTC opleidingen aan de Trasweg.

Bij dit ongeval is 1 lichtgewonde gevallen. Een andere brandweereenheid van Someren is gealarmeerd voor de reanimatie. Voor dit ongeval zijn ook een extra tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig gealarmeerd. Toen zij eenmaal aankwamen werd duidelijk dat er geen beknelling was. Ondertussen was de andere brandweereenheid van Someren aangekomen bij de reanimatiemelding, dit bleek een van hun oud leden te zijn. De bevelvoerder van deze eenheid zag ook rook uit oefencontainers voor de BHV komen terwijl er geen oefeningen aan de gang waren, de extra brandweereenheid van het ongeval zijn doorgereden naar de melding van brand. De eigenaar kwam ook aangereden met de mededeling dat er ook nog een escaperoom in het pand was en daar was brand uitgebroken, in deze escaperoom was ook nog een groep bezig met de puzzel. Lichte rookontwikkeling drong binnen in deze ruimte waardoor de mensen die aanwezig waren in paniek raakten, ook zijn er mensen flauwgevallen. De bediende van de escaperoom had geprobeerd te blussen maar is hierbij bedwelmd geraakt door de rook en lag naast de vuurhaard. Buiten kwamen ook nog twee kinderen die op een naastgelegen bouwterrein aan het spelen waren met een telefoon waarop een granaat te zien was, dit werd overgedragen aan de politie. Voor het incident kwam ook nog een kind ten val en zat met de voet vast tussen de spaken. De brandweer heeft wat spaken weggeknipt en het kind bevrijd.

 

Dit allemaal was een scenario van de wedstrijden in Someren. Dit zijn provinciale wedstrijden van het ABWC waarbij de verschillende ploegen strijden om de eerste plaats.

De ploeg van Gemert is 1e geworden, de overige uitslag is:

1 Gemert

2 Best

3 Mierlo

4 Oirschot

5 Bakel

6 Hapert

7 Valkenswaard

Foto’s: Pim Verkoelen

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com