Ernstig ongeval op de A58 ter hoogte van Moergestel

Foto: Diederik Cools

MOERGESTEL – Zondagmiddag rond 16:00 werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een ongeval op de A58 ter hoogte van Moergestel. Brandweer, politie, meerdere ambulances en zelfs een traumahelikopter werden opgeroepen.

Ter plaatse bleek een automobilist over de kop te zijn geslagen nadat hij de vangrail was overgeschoten. Het slachtoffer heeft enige tijd bekneld gezet in het voertuig, de brandweer was snel ter plaatse en heeft het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd. De ambulancedienst heeft samen met de ter plaatse gekomen art van de traumahelikopter het slachtoffer behandeld.

Het ongeval gebeurde op de A58 in de richting van Tilburg, ten tijden van het ongeval was maar één rijstrook open voor het verkeer. Dit zorgden voor een lange file vanuit Eindhoven richting Tilburg. Voor het landen van de traumahelikopter is de snelweg wel korte tijd helemaal afgesloten geweest, nadat de art was uitgestapt is de helikopter in een weiland langs de snelweg geland.

De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de politie. Het voertuig is zwaar beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf. De ambulancedienst heeft het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis, de traumahelikopter is vervolgens weer naar de vliegbasis in Volkel gevlogen.

Video van het incident:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com