Doodgeschoten man gevonden in auto op Den Bult in Eindhoven

Foto: Sem van Rijssel

Eindhoven – In Den Bult in Eindhoven is donderdagochtend rond 08.00 uur een dode man aangetroffen in een auto. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Het gaat om een 51-jarige inwoner van Eindhoven. Voor het onderzoek naar de toedracht heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing opgericht.

Volgens het Eindhovens Dagblad zou het gaan om de Eindhovense autohandelaar Toon Sweegers, die handelde in tweedehands auto’s. Hij was volgens de krant mogelijk een bekende van de politie. Maar of de dader uit criminele hoek komt, is nog onduidelijk. De politie wil er niets over kwijt.

Een buurtbewoner vond de man in de auto en alarmeerde de hulpdiensten. Politie, ambulance en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor eventuele hulpverlening, maar de man bleek al te zijn overleden. Al snel was duidelijk dat hij van dichtbij was doodgeschoten. De omgeving is direct afgezet zodat mogelijke sporen naar de dader niet meer verstoord zouden worden. Het sporenonderzoek werd korte tijd later opgestart door forensische rechercheurs. Een team van specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie heeft met een drone van bovenaf foto’s gemaakt van de plaats delict. Verder is er een speurhond ingezet die mogelijk achter de vluchtroute van de dader zou kunnen komen.

Er gaan geruchten dat mensen op de late woensdagavond schoten hebben gehoord. Opvallend genoeg zijn daarover bij de politie die avond geen meldingen binnen gekomen. De politie komt daarom graag in contact met mensen die schoten gehoord hebben of iets verdachts hebben gezien.

Burgemeester Jorritsma van Eindhoven sprak in een korte reactie zijn afschuw uit over het incident: “Het is afschuwelijk wat hier gebeurd is. Ik maak me echt zorgen om dit soort geweldplegingen, het is een schok voor de buurt en uiteraard vreselijk voor de voor de familie.”

 

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com