Carnavalswagen rijdt over voet van man in Moergestel [Update]

Fotograaf: Rick Denissen

MOERGESTEL – Voor Marijn van der Bruggen van CV Goed Gek begon carnavalszaterdag met een onaangename gebeurtenis: De carnavalswagen van zijn vereniging uit Helvoirt reed door een kleine miscommunicatie over zijn voet heen. ,,Ik zei rij maar, terwijl ik nog niet helemaal op de wagen stond.”

Het ongeval gebeurde tijdens een stop in Oisterwijk waarbij er meerdere mensen moesten instappen. ,,We hebben de afspraak dat ik altijd als laatste instap”, vertelt Van der Brugge. ,,Ik wilde voorin bij de chauffeur instappen om het een en ander door te spreken en zei tegen hem ‘rij maar door’, terwijl ik nog aan boord moest klimmen. Toen reed hij over mijn voet.”

Van der Bruggen heeft zijn voet gelukkig alleen maar gekneusd. Hij liet zich echter niet tegenhouden door het voorval. De wagen was onderweg naar Karnaval Festival dat gehouden wordt aan de Oirschotseweg in Moergestel.  ,,Ik heb gewoon nog een tijdje bij de chauffeur gezeten. Uiteindelijk ben ik eerder uitgestapt en ben ik bij café ‘t Draaimboompje in Moergestel opgevangen. Toen kwam de politie ter plaatse en die adviseerden toch even naar de eerste hulp te gaan. Daarna ben ik met zo’n rapid responder naar het ziekenhuis gebracht.”

Dit betekend voor Van der Brugge niet het einde van zijn carnaval: ,,Ik heb mijn stevige werkschoenen aangedaan en ben weer meegegaan. Morgen ga ik ook gewoon weer. Het is nou eenmaal zo, ik laat mijn carnaval hierdoor echt niet stoppen.”

Tekst: www.bd.nl

Foto’s: Rick Denissen

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com