Grote rookontwikkeling bij felle brand Baetsen in Son

Foto: Dave Hendriks

Son en Breugel –¬†Flinke rookwolken waren in de hele regio goed te zien zondagochtend. Een felle brand bij Baetsen recycling was de veroorzaker van de zwarte rookpluim.

Omsteeks 11.10 uur werd er zondag alarm geslagen voor een brand op industrieterrein Ekkersrijt in Son. De brandweer rukte met twee tankautospuiten, een hoogwerker en een officier van dienst. Ter plaatsen bleek het een flinke brand te zijn. Er werd dan ook al snel opgeschaald naar code “grote brand” een extra hoogwerker en tankautospuit werden opgeroepen.

De brand bevond zich achter op het terrein tegen het kanaal aan. In een afval opslag van 20×20 meter stonden een grote hoeveelheid matrassen en kussens in brand. Om overslag naar de omgeving te voorkomen werd er nog een tankautospuit opgeroepen. Ook kwamen er meerdere wagens ter plaatsen voor bluswater. In de omgeving werd een NL-alert verstuurd om mensen te waarschuwen voor de hevige rookontwikkeling. De brand was om omsteeks 14.00uur onder controle. De brandweer heeft nog lange tijd nodig om na te blussen.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com