41 voertuigen in beslag genomen bij grote politiecontrole in Eindhoven

Foto: Dave Hendriks

Eindhoven – Bij een grote politiecontrole in het Eindhovense stadsdeel Gestel heeft de politie 41 voertuigen in beslag genomen en één persoon aangehouden. Ook werd in een van de voertuigen een hoeveelheid drugs aangetroffen. 

 

De controle op de Locatellistraat in Eindhoven die duurde van 15.00 tot 22.00 uur. In totaal heeft de politie 20 verbalen uitgeschreven vanwege meerdere overtredingen. onderander voor: opgevoerde scooters, niet kunnen tonen van een rij en of kentekenbewijs, verlopen APK, en het voor handen hebben van inbrekerswerktuig. En vanwege de twijfel over de rijgeschiktheid vanwege mogelijk drugsgebruik. Een persoon is aangehouden vanwege het rijden met een gestolen aanhanger, de aanhanger is in beslag genomen. En de zaak is doorverwezen naar het Openbaar Ministerie.

Er is tijdens de controle ook gekeken naar de technische staat van de voertuigen. Bij 30% van de voertuigen was er iets niet in orde. Een van de voertuigen was niet meer geschikt voor het rijden op de weg. Deze is dan ook buiten gebruik gesteld.

De belastingdienst heeft op 41 voertuigen beslag gelegd, ook werd er in totaal voor €141.235,- aan openstaande belastingen geïnd.

De Douane heeft 5 onregelmatigheden geconstateerd met betrekking tot de BPM. Ook werd de drugshond van de Douane meerdere keren ingezet, deze trof 1 XTC pil en een kleine hoeveelheid drugs aan.

De sociale recherche van de Gemeente Eindhoven stelt bij meerdere personen een onderzoek in naar de uitkering van hun.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com